“De Volkstuin” is geworteld en gegroeid uit het populaire “Werk van den Akker en den Haard”, dat aan de volksmens enorme diensten heeft bewezen en de laatste jaren omgevormd en gepropageerd werd onder de naam “De Volkstuin”.

Onder druk van gewijzigde levensomstandigheden, zoals het zoeken naar een passende en zinnige vrijetijdsbesteding, de steeds toenemende zorg en vraag naar een beter leefmilieu, de noodzaak en belangstelling voor gezond voedsel zoals verse en zelf gekweekte groenten. Het aanleren van nieuwe technieken voor biologisch tuinieren. De verfraaiing van de woning met bloemen en planten.

Iedereen die van een moestuin(tje) houdt,  dit graag bewerkt, daar met volle overgave mee bezig is, kan bij ons zijn gading vinden. Je kan heel wat kennis op doen via ons maandblad “De Volkstuin” of via onze  voordrachten. Regelmatig krijg je nieuwe informatie over de siertuin, moestuin, bloementuin, fruittuin, watertuin, vlindertuin. Of je nu een grote plattelandstuin of een kleine stadstuin hebt, een extensieve boerderijtuin of een zeer intensief groentetuintje, of er nu kikkers in je tuin leven of schapen, of alleen regenwormen en spinnen… altijd hebben wij informatie voor je klaar.

Onze e.v. voordracht heeft plaats in de raadszaal van ons gemeentehuis op vrijdag 28 januari  brengt groendienstambtenaar Jan Van Bogaert een projectie over sierstruiken, met beknopt overzicht en toepassingen. De grote variatie, de bloemrijkheid en de grote verscheidenheid aan bladvormen en kleuren bieden in onze siertuin vele gebruiks-mogelijkheden. Vele struiken kunnen aangeplant worden om de tuin minder arbeidsintensief te maken. Ze brengen kleur en geur het hele jaar rond… vlinders, hommels en bijen zijn dan ook regelmatige gasten.

Vrijdag 25 februari brengt Lieve Ongena, medewerker VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) toepassingen over genetisch gewijzigde gewassen. Wat is genetisch wijzigen nu precies? Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de risico’s ervan?  E niet te vergeten wat voor evolutie heeft de landbouw doorgemaakt vooraleer we bij GGG’s uitkwamen. Je krijgt vast wel een beter beeld van biotechnologie in de landbouw. Afspraak om 19u.30. Iedereen is welkom en toegang gratis.

Meer concrete info bij: voorzitter Ingrid Schevernels, Schrijberg, 153,  Belsele. Tel: 03 772 29 12. E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of bij secretaris Paul De Schepper, Molenwijk, 126, 9111 Belsele. Tel: 03 772 23 16  E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..