Schitterende beeldroman van het klassieke Nederlandse epos.

In het fraaie kasteel Walburg gelegen in het prachtige Romain De Vidtspark te Sint Niklaas vond op 17 juni de boekvoorstelling plaats van Reynaert de Vos,een beeldverhaal van grootmeester Marc Legendre naar een scenario van RenéBroens.

Een roofdier zonder geweten dat de zwaktes van zijn tegenstanders ruikt en uitbuit. Een psychopaat die zich vermomt als godsdienstleraar, kluizenaar, heremiet, monnik, pelgrim, berouwvolle zondaar, verlosser en met mooie praatjes zijn slachtoffers verleidt. Dat is Reynaert de vos.

Het epos Reynaert de vos werd 750 jaar geleden geschreven. Die verjaardag wordt gevierd met deze nieuwe vertaling van RenéBroens,en met schitterende beelden van Marc Legendre. Jambische viervoeters geven de tekst voor het eerst het stuwende ritme van de voordracht van toen,en krachtige beelden laten zien waarom Reynaert al eeuwen in de galerij van aartsschurken prijkt.

Het boek is rechtsreeks te verkrijgen in stripspeciaalzaak 'Het Gebroken Zwaard’,gaanderij De Bever, Beveren-Waas. (of je kan het bestellen via ons secretariaat)

De vos van Belsele

De Reynaertbeelden uit de voormalige rozentuin van Delforge krijgen een nieuwe stek in de Populierenwijk te Belsele,tijdens het zomerse wijkfeest op 27 augustus. De deelculturele raad en het wijkcomitéPopulierenwijk worden erbij betrokken. Een plaatsbezoek is gepland op woensdag 23 juni om 19.30.

Cd-opname en literaire bustocht

Het Reynaertgenootschap plant in de volgende maanden een cd-opname van het Reynaertverhaal,verteld door Marcel Ryssen. Op zaterdag 18 september 2010 wordt opnieuw een literaire bustocht georganiseerd,ditmaal met als thema‘Op zoek naar(Willem van)Boudelo en Reynaert de vos’. Een optie tot inschrijven kan nu reeds:Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Kunstzinnige Reynaert

Het bushokje voor de academie te Nieuwkerken werd aangekleed met schilderingen rond Reynaert,een project o.l.v. Mia Steel.

Reynaertwandelingen

De nieuwe Reynaertwandeling van de stedelijke dienst Toerisme koppelt het Reynaertverhaal en verwante literatuur aan een wandeling doorheen de stadskern gedurende twee uur. Deze wandeling loopt langsheen de Grote Markt,Kasteel Walburg en de Reynaertbank. Bij uitbreiding kan een bezoek worden gebracht aan het info.waasland,het Reynaertkabinet in het SteM,enz. De wandeling wordt geprogrammeerd in het aanbod voor groepen en in de avondwandelingen voor de zomer 2010.

Het suggestiethema van Toerisme Waasland tijdens het Ambachtelijk Weekend 2010 is Reynaert.