Aan volkskunstgroep Boerke Naes met hun 75-jarig bestaan.

Aan Johan De Beule, die als bewoner van de Nieuwe Baan, het gedaan kreeg dat de verkeerslichten aan de oversteek van de N-70 naar de Weverstraat normaal werken. De voetgangerslichten werkten niet zoals het moest. Nochtans wordt deze oversteek intens gebruikt door de leerlingen van de landbouwschool. Johan klaagde dit aan bij alle beleidsmensen die hij tegen kwam.  Hij werd van Pontius naar Pilatus gestuurd. Begin december heeft hij technici, die aan de N-70 aan het werk waren, aangesproken en hen overtuigd de lichten te herstellen. En ‘t is hem gelukt ! Enkele dagen later was het rood voor de auto’s en groen voor overstekende studenten. Proficiat Johan!

Aan de Taalwerkgroep OVV-Waas, opgenomen in Davidsfonds Sint-Niklaas, die de jaarlijkse prijs “De Gouden Staf” uitkeert aan de handelszaak met de leukste Vlaamse naam. Het is een aansporing voor andere beginnende zelfstandigen om creatief om te gaan met het Nederlands en hun zaak een Vlaamse naam te geven. Op 2 december ontving ‘Poppeke Wol’ de Gouden Staf.

Aan Marnixring “Land van Waas Reynaert” en voorzitter  Marc De Rouck voor de organisatie van deReynaertvertelwedstrijd, waaraan12 enthousiaste Wase scholen deelnamen. Drie laureaten werden bekroond voor hun prestatie. Xavier Mortiers van de Broederschool. Lore Geldof van het Instituut Heilige Familie en Marijn Todts van de Bio Broeders. Juryvoorzitter stadsbibliothecaris Rik Van Daele loofde het niveau van de wedstrijd en schepen van cultuur Lieve Van Daele (CD&V) sprak van een schitterende prestatie die smaakt naar meer.

Aan het  Sint-Gregoriuskoor en de koninklijke fanfare Sint-Cecilia voor hun jaarlijks formidabele Kerstconcert. Dit jaar werd gezongen samen met het kinderkoor Mozaïek, o.l.v. van Bernard Foubert.

Aan Willy Van Hove, die ons volgend verslag bezorgde: “Belsele vlugger dan Sint-Niklaas in Boekegem - Radio 2”

Woensdag 20 september 2010 krijgt Gunnar Van Hove een dringende oproep van een vroegere lerares, Marie-Christine Maenhout. Of hij twee dagen later niet aanwezig kan zijn in Zomergem met een streekproduct uit Belsele of Sint-Niklaas. En liefst met zijn tweeën. “Ik heb de vraag doorgeschoven naar mijn vader aangezien het tekort was om een dagje verlof te nemen.” En zo maakte vader Willy Van Hove contact met de organisatie in Zomergem. Hij beloofde er te zullen zijn met twee streekgebonden producten. Opluchting aan de andere kant van de lijn. Op donderdag ging hij naar huisbrouwerij Boelens waar hij drie verschillende bieren meekreeg. Daarna ging hij langs bij Cobalbo waar hij de lekkere Wase chocolade-raapjes meekreeg. Meer nog, hij kon Anneke overtuigen om ‘s anderendaags mee te rijden naar de rechtstreekse uitzending op ‘Radio 2 Oost-Vlaanderen’.

Ons Belseels duo werd er letterlijk en figuurlijk met open armen ontvangen. De vraag was immers ook naar de Bibliotheek van Sint-Niklaas, excuseer Groot -Sint-Niklaas, gegaan en die hadden niets van zich laten horen. De opdracht voor Zomergem was ‘10 ex-winnaars van de Boekegemtrofee met een streekgerecht of streekgebonden product te ontvangen in de plaatselijke bib’.

Het Belseels duo, op de tweede rij zetelend, werd aangezocht om even rechtstreeks iets te vertellen over de meegebrachte streekproducten. Er werd afgesproken dat Anneke dit zou doen over het Belseels bier en de chocolade raapjes... Tot ieders verbazing kwam net voor de start van de rechtstreekse uitzending Rik Van Daele en een medewerker uit Sint-Niklaas binnen. Het Reynaertgebak werd uit de tas gehaald. Ver-wondering bij het tweetal dat er een duo Belselenaars aanwezig was. Ook Rik werd op de lijst gezet voor een kort interviewtje waarop hij onmiddellijk repliceerde tegen Anneke: ”Het is van Groot-Sint-Niklaas, zeggen hé…”. Onmiddellijk na de uitzending verdween het duo richting Wase hoofdstad. De Belselenaars kregen lofbetuigingen van de organisatie omdat gewone inwoners zelfs meehielpen om de Zomergemse bib de 5000 euro’s extra te laten winnen.