Volkskunstgroep  ‘Reintje Vos’ (Kemzeke) brengt het verhaal van de Koning van Folkloren tot leven als een poppenspel. Meer dan 20 personages krijgen een plaats tijdens deze unieke vertoning. We maken mee hoe Rein de Draak van Smook aan zijn voeten legt en hoe hij in discussie gaat met de tovenaar Pantaar. Zal Rein de troon kunnen beklimmen?

Een hevige donderslag waarop de schreeuw van een pasgeboren kind volgt: Rein wordt geboren in de stormnacht waarin de zo geliefde Koning van Folkloren sterft. Hij groeit op terwijl de ministers het land regeren zonder koning. Op 17-jarige leeftijd stelt Rein zich kandidaat als koning. De ministers geven hem 7 opdrachten, de één al onmogelijker dan de andere. Kan Rein ze allemaal vervullen?

Het poppenspel is gebaseerd op ‘de Koning van Katoren’, een meesterlijk boek doorJan Terlouw. Het verhaal werd herwerkt door Jos De Cock. Jos hielp ‘Reintje Vos’ in het verleden bij uitvoeringen van ‘het Kindeke Jezus in Vlaanderen’, naar een verhaal van Felix Timmermans en ‘de Romereis van Smidje Smee’.

Koning van FolklorenHet lokaal: “’t Vossenhol” - Sint-Jansteenstraat 12, Kemzeke, wordt omgetoverd in een poppentheater om te genieten van eeuwigdurende thema’s.  Het oprechte en eenvoudige haalt het van complexe hypocrisie.

Uitvoeringen tussen Kerstmis en Nieuwjaar: op maandag 27, dinsdag 28, woensdag 29, of donderdag 30 december,  telkens om 20:00

Toegangsprijs: ronde prijs € 5 / voor kinderen € 3. Reserveren: tel  0486 475867 / per mail : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Proficiataan Volkskunstgroep REINTJE VOS met 40ste verjaardag!